Samen circulair - Wood-Loop

06-01-2023

De Nederlandse meubelsector, legt een flink beslag op de grondstof hout. Jaarlijks gebruikt de meubelbranche 635 kiloton hout. Helaas gaat maar liefst 20% hiervan tijdens het productieproces verloren, is uit onderzoek gebleken. Het leeuwendeel betreft MDF- en spaanplaat.

Dat verlies moeten we als branche terugbrengen. en dat kan ook door de recycling van ons houtafval grootschaliger, makkelijker, zuiver en efficienter te organiseren. Dat kunnen wij niet alleen, Koninklijke CBM heeft daarom de recyclecyclus verbeterd. Daarom heeft Koninklijke CBM, Wood-Loop opgericht. Een innovatieve oragnisatie die elke houtverwekrer, retailer en plaatmateriaalproducent van klein tot groot, lid en niet-lid, in staat stelt om MDF en spaanplaat gemakkelijk én betaalbaar te recyclen.

Net als de afvalverwerkers voert Wood-Loop resthout voor ons af. Maar het resthout van Wood-Loop-deelenemers levert een aanzienlijke lagere CO2-uitstoot op. Dat komt doordat Wood-loop de rollen en de logistiek in de recyclecyclus slim voor ons organiseert.

Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Daarvoor moet we al in 2030 een reductie van 50% minder primaire grondstoffen te bewerkstelligen, dit is een prima eerste stap! Géén afval meer maar enkel nog grondstoffen!